Please wait, loading…

Our stories

ZA NASMEH V MESTU ZBRALI 32.440 EVROV

Predaja bonov, A  Purg (Medium)

 

Celje, 11. december 2020 - Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« je letos potekala že sedmič. Organizatorji dobrodelne akcije smo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje v agenciji RTA. V letošnji dobrodelni akciji smo zbrali 32.440 evrov. Doniralo je več kot 70 uspešnih gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja v okolici. Letošnje leto so nam pri zbiranju sredstev pomagali tudi državni prvaki v nogometu, Nogometni klub Celje, ki so pomagali s prodajo virtualnih zaustavitev za tekmo z NK Olimpijo.

 

Vsako zbrano sredstvo pretvorimo v darilne kosti Dobimo se tam, za nakupovanje v poslovnih lokalih v mestnem jedru Celja. Obdarjenci lahko vračajo darilne bone v več kot 50 trgovskih in storitvenih poslovnih lokalih, vsak obdarjenc prej kot bone v vrednosti 40 evrov.

 

Darilne bone bosta posameznikom razdelili dve humanitarni organizaciji; Škofijska Karitas Celje ter Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Celje. Obdarili bodo otroke, družine z več otroki, starejše in posamezne, ki bodo zaradi različnih znakov v stiski.

 

V preteklih šestih letih smo skupaj zbrali 119.374,97 evrov.  Leta 2017 smo dodatno zbrali 6.400 evrov za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Pomagali smo številnim družinam in posameznikom ter jim privabili nasmeh na usta in solze hvaležnosti v oči. Pokazali smo jim, da niso prezrti v pozabljeni.

 

PREDAJA DARILNIH BONOV

Predstavnici organizatorjev dobrodelne akcije, Tadeja Falnoga in Katarina Karlovšek, sta v četrtek, 10. decembra 2020, predali darilne bone generalnemu tajniku Škofijske Karitas Mateju Pirnatu in predsedniku Škofijske Karitas Celje Roku Metličarju ter sekretarju Rdečega križa Slovenije – Območnemu združenju Celje Selimirju Ćopiću in strokovnemu sodelavcu Igorju Poljanšku.

 

Škofijska Karitas Celje je prejela bone v skupni vrednosti 21.640 evrov, Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Celje pa v vrednosti 10.800 evrov.

 

Dobrodelna akcija Za nasmeh v mestu je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva imenujejo v dobrodelne namene. Nihče od sodelujočih si ne obračuna nobenih stroškov. Hkrati pa prispevamo k poslovnim živam v mestu.   Vsi darilni boni tako računalniško evidentirani, kar nam omogoča preglednost porabe.

 

Obdarjenci si z njimi kupijo tisto, kaj najbolj nujno potrebujejo v morebiti še kakšen priboljšek, ki jim polepša božično-novoletni čas.

Are you ready to grow big?

Let's talk over coffee

Get in touch now